DOLAR
32,2329
EURO
34,9539
ALTIN
2.408,76
BIST
10.400,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
32°C
Ankara
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni park, yeni yaşam alanı

Cumhuriyet Parkı, çocuk şenliği ile açıldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde uzun müddettir atıl olan alan park düzenlemesi ile mahalle sakinlerine kazandırıldı.

Cumhuriyet Mahallesi’ne yeni park, yeni yaşam alanı
23.07.2023 18:00
3
A+
A-

Cumhuriyet Parkı, çocuk şenliği ile açıldı. Cumhuriyet Mahallesi’nde uzun müddettir atıl olan alan park düzenlemesi ile mahalle sakinlerine kazandırıldı.

Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen çocuk şenliğinde çocuklar doyasıya eğlendi. Parkta çalışmaların tamamlanması sonucu düzenlenen şenlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Yurttaşlardan gelen talepler sonucu yenilenen Cumhuriyet Parkı’nda 2100 metrekarelik alan mahallede yaşayan çocuk sayısının fazla oluşunun yanı sıra yakınında bulunan okullar nedeniyle de park olarak kente kazandırıldı. Alanın her iki uzun cephesinde de araç park etmek için seçenekler sunularak mahallenin otopark meselesine tahlil sunulması amaçlandı. Parka çocuklar için monte edilen oyun kümesinin yanı sıra pergolalı oturma bankları da yerleştirildi.

ÇOCUKLAR MEMNUN, LİDER MUTLU

Cumhuriyet Parkı’nın halkın talepleri doğrultusunda düzenlendiğini belirten Efes Selçuk Belediye Lideri Filiz Ceritoğlu Sengel; “Cumhuriyet Mahallesi’nde atıl vaziyette olan bir alanımız vardı. Aslında çabucak ön tarafında Cumhuriyet İlkokulumuzun, Ortaokulumuzun olduğu yer. Buranın bir formda kıymetlendirilmesi bütün mahalle sakinleri tarafından talep edilen bir şeydi. Birinci seçildiğim vakitten beri buranın atıllığı mahalle sakinlerini rahatsız ediyordu. Birebir vakitte çocuk popülasyonunun çok olması buranın bir biçimde çocuklara birebir vakitte yetişkinlere hitap eden bir alan olması gerekiyordu. Hanelerde yaşayan ebeveynler ile yaptığımız sohbetler çocukların talepleri daha doğrusu halkın ne istediğine kulak vermemiz sonucunda bu türlü bir yapı ortaya çıktı. Çocuklar keyifli, Lider memnun ve her şeyden evvel ebeveynler keyifli. Ve Efes Selçuk’ta yaşamak memnunluk verici oldu” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.